Η ιεραποστολή στην πόλη Ματσάγκος, έξω από το Ναϊρόμπι

O εφημέριος της Αγίας Τριάδος στην Κένυα, Πατέρας Μεθόδιος Ντούνγκου είναι ο πατέρας 40 ορφανών και προσπαθεί έτσι ώστε τα παιδιά της ενορίας του να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Η στήριξη από Ελλάδα είναι συγκινητική αφού αγοράστηκε ο μεταλλοτεχνικός υλικός για να ξεκινήσουν οι εργασίες οικοδομής αυτής της κουζινούλας που βλέπετε και 40 μαχαιροπίρουνα, πιάτα και ποτήρια. Με την συνδρομή μοναχών, κληρικών και λαϊκών, αποσοβήθηκε ο κίνδυνος να ναυαγήσει το πρόγραμμα σίτισης «ΑΓΙΑ ΜΕΛΑΝΗ» που ξεκίνησε πρίν περίπου 7 χρόνια. Με την Χάρη του Δωρεοδότη Χριστού, βρέθηκαν άνθρωποι να στείλουν λίγα χρήματα για να περάσουν τον Σεπτέμβριο τα 40 ορφανά του πατέρα Μεθοδίου Ντούνγκου. Όμως ακόμα πιο σημαντικό είναι να αναφερθούν οι συνεισφορές της Δέσποινας και της οικογενείας της από την Ρόδο, της Φρειδερίκης από την Θεσπρωτία, της μοναχής Πελαγίας από την Πάτρα, της Βασιλικής από την Πάτρα, και άλλων αδελφών που δεν θέλουν να αναφερθεί το όνομα τους. Μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την κυρία Σταματίνα από την Νέα Σμύρνη χάρη στην οποία χτίστηκε η σχολική αίθουσα!

Ήδη άρχισε να χτίζεται ο ναός του Αγίου Φίλουμένου, χάρη στην βοήθεια της ιεραποστολικής ομάδας του κυρίου Χαραλάμπου Καραμπέτσου, της Κυρίας Φρειδερίκης, της Δέσποινας από την Ρόδο, και πολλών άλλων αλλά η συνέχιση του έργου έχει παγώσει σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση.

Ο Πατέρας Μεθόδιος Ντούνγκου που τώρα είναι πρεσβύτερος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος θα συνεχίσει να κάνει σισσίτια όσο είναι δυνατόν με τη βοήθεια που του στέλνουν, να τα ντύνει, να τα διδάσκει. Ήδη χτίστηκε τάξη, αγοράστηκε κοντέϊνερ για νερό με την συνδρομή της Ρουμανικής εκκλησίας και συγκεκριμένα του Ρουμάνου Πρεσβυτέρου Ghe Aurel Blidariu, μπήκε ο πίνακας με βοήθεια από τη Ρόδο μας, καρέκλες για τη τάξη από μια ελληνοαυστραλέζα και χτίστηκε κελάρι για τα τρόφιμα. Μακάρι να βοηθήσει ο Θεός και να φωτίσει ανθρώπους να βοηθήσουν να είναι γεμάτο! Και οι κατσαρόλες που στάλθηκαν από τη Ρόδο να είναι γεμάτες κάθε μέρα! Ας μην ξανασυμβεί τα παιδιά να κλέβουν τα κεριά από την εκκλησία και να τα μασάνε για να ξεγελάσουν την πείνα τους!!!!

Για όσους επιθυμούν να συνδράμουν, παρακαλώ ας επικοινωνήσουν μαζί του στο email : josephmuthama879@gmail.com

ή στο facebook

https://www.facebook.com/joseph.muthama.3745

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ιεραποστολή στην πόλη Ματσάγκος, έξω από το Ναϊρόμπι

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s