Design a site like this with WordPress.com
Ξεκινήστε

έκκληση βοήθειας για την Busoga

Αγαπητοί εν Χριστώ Αδελφοί,

Ονομάζομαι π. Εμμανουήλ από την Ουγκάντα της Αφρικής. Κατάγoμαι από την περιφέρεια «Busoga» δηλαδή την Ανατολική Ουγκάντα και εδώ μεγάλωσα.

Με την αγάπη του Θεού, αξιώθηκα και ήρθα στην Ελλάδα ως Ιεροσπουδαστής και εγράφτηκα στο Πανεπιστήμιο στην θεσσαλονίκη, και Δόξα τω θεώ πριν ένα χρόνο ορκίστηκα και είμαι πτυχιούχος της Κοινωνικής και Ποιμαντικής θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά τις σπουδές μου στην Ελλάδα, επέστρεψα στην πατρίδα μου να διακονήσω την Αγία του Χριστού Εκκλησία εδώ και να διαδώσω την Ορθή Ορθόδοξη πίστη στους Αφρικανούς Αδελφούς μας που ποθούν να γνωρίσουν τον Χριστό.

Σας γράφω με σκοπό να σας ενημερώσω για την Ιεραποστολική μας πορεία εδώ και να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε την Ιεραποστολική μας προσπάθεια.

Η περιφέρεια μας Busoga δηλ. η Ανατολική Ουγκάντα είναι η φτωχότερη περιοχή στην Ουγκάντα. Αλλά όμως για εμάς σαν Ορθόδοξη Εκκλησία, λειτουργούν πολλά Εκκλησιαστικά ιδρύματα π.χ: Σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), Ομάδα μητέρων, ομάδα νεολαίας, δωρεάν σύτιση παιδιών σε κάθε ίδρυμα κτλ.

Στην ενορία μας Ιακώβ Αγίου Αδελφοθέου στο χωριό Nawango (Ναουάνγκο), λειτουργούν το Νυπιαγωγείο μας Αγίου Ιακώβ (St. Jacob Nwango Nursery School) και το Δημοτικό μας σχολείο Άγιος Ιάκωβος  (St. Jacob Nawango Primary School). Σε αυτά τα δύο σχολεία, είναι γεμάτα από από Ορφανά και πάμφτωχα παιδιά που φροντίζουμε από όλα, δηλαδή τα παρέχουμε δωρεάν συσσίτιο, δωρεάν μαθήματα, δωρεάν ντύσιμο (τους αγαράζουμε σχολεικές στολές), δωρεάν τετράδια, μολύβια και όλα όσα χρειάζονται για τα παιδάκια στο σχολείο και όσο μπορούμε με την δυνατότητα μας.

Στο Νηπιαγωγείο έχουμε 83 παιδάκια και στο Δημτικό 190 παιδιά.

Κάνουμε επισκέψεις σε διάφορα χωριά όπου συναντάμε εγκαταλειμένα ορφανά παιδιά, πάμφτωχα παιδιά και πάμφτωχες οικογένεις που δεν έχουν πρόσβαση σε τίποτε ούτε σε ένα πιάτο φαγητό, σε νερό και ζούν μόνο με την θέληση του Θεού, είναι οικόνες τραγικές που φέρνουν δάκρια στα μάτια.

Σε αυτές τις οικογένεις, κατά την δυνατότητα μας, αγοράζουμε και τις μοιράζουμε τρόφιμα, ζάχαρη, φασόλια, καλαμποκάλευρο, ρούχα και πολλά άλλα.

Όμως εδώ, η κατάσταση είναι πάρα πολύ θυμωμέμη και χειρότερη.

Σαν ιερείς διακονούμε με άδεια στομάχι, διψασμένοι και εντελώς άμισθοι. Οι ιερείς εδώ διακονούμε εθελοντικά δηλαδή χωρίς να περιμένουμε ούτε 0.50€ από την Μητρόπολη, αφού και η Μητρόπολη δεν έχει τίποτα, είναι πάμφτωχη.

Υπάρχη μεγάλη πείνα εδώ, πεινάμε πρωί, μέρα και βράδυ. Αντιμετωπίζουμε μεγάλη ξηρασία και συνεχώς τα χείλη μας είναι ξηραμένα χωρίς νεράκι να τα δροσίζουμε και σκόνη παντού που προκαλεί αρρώστιες ιδιαίτερα στα παιδάκια μας. Ο κόσμος παιθάνει από πείνα καθημερινά, τα παιδάκια κυρίως.

Δεν έχω λόγια σας περιγράψω την άσχημη κατάσταση εδώ αλλά μόνο ο Θεός να βοηθήσει γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ τραγικά. φοβόμαστε και το Ιεραποστολικό μας έργο εδώ βρίσκεται σε κύνδινο αφού η φτώχια και πείνα κυριαρχούν την καθημερινή ζωή μας και έχουν χτυπήσει πολύ βαθιά τα Εκκλησιατικά ιδρύματα μας και το έργο μας.

Έχουμε ελπίδα μας στο Θεό, και παρηγορούμε ο ένας τον άλλο έχοντας πλήρη πίστη στον εν Τριάδι Θεό που είναι η αγάπη, άρτο και πηγή της ζωής.

Για οποιαδήποτε οικονιμική υποστήριξη, μπορείτε να μας καταθέσετε την αγάπη σας σε τραπεζικό λογαρισμό που είχα όταν φοιτούσα στην Ελλάδα και με το σύστημα Visa card  μπορούμε άνετα να κάνουμε ανάληψη από εδώ στην Ουγκάντα στις τράπεζες που έχουν το ίδιο σύστημα Visa.

Παρακάτω είναι τα στοιχεία μου:
diakoniauganda@yahoo.com

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕiΡΑΙΩΣ

Αριθ. Λογαριασμού: 5200-050555-281

ΙΒΑΝ: GR34 0172 2000 0052 00050555281

Ονοματεπώνυμο: KAMANYA EMMANUEL του STEPHEN (STEFANOS)

Σας ευχαριστούμε θερμά και ο Θεός να σας ευλογεί.

π. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΜΑΝΥΑ

Κινητό τηλ, Viber και What’s app

00256751760071

Μία απάντηση στο “έκκληση βοήθειας για την Busoga”

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: